Μία μαθητική αφίσα για τη σεξουαλική κακοποίηση (2ο βραβείο HACKATHON ATHENS/SELMA 2023)

Η μαθήτρια του Γυμνάσιου Τραγαίας Δήμητρα Καρποντίνη παρουσιάζει στον πανελλήνιο διαγωνισμό HACKATHON ATHENS/SELMA 2023 το ζωγραφικό της έργο "Σπάστε τα σχοινιά" για ην σεξουαλική κακοποίηση των εφήβων, για το οποίο της απονεμήθηκε το 2ο βραβείο

Ακαδημία των Ειδικών

 

Το ίδρυμα Orange σε συνεργασία με τον Ισπανό καλλιτέχνη Miguel Gallardo παρουσιάζουν την Ακαδημία των Ειδικών, μια μικρού μήκους animation ταινία η οποία δείχνει με εναν απλό και ευχάριστο τρόπο τα ιδιαίτερα ταλέντα τα οποία πολλά παιδιά με αυτισμό έχουν και τα οποία δεν είναι πάντοτε κατανοητά σε όσους δεν τα γνωρίζουν. Αυτή η ταινία επιχειρεί να δώσει στο ευρύ κοινό μια καλύτερη ενημέρωση για τον αυτισμό στην κοινωνία. Ελληνικοί υπότιτλοι: Λίλα Κοσσυβάκη.

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: http://www.fundacionorange.es

 

Το ταξίδι της Μαρίας

 

Για να αναπτυχθεί μια καλύτερη γνώση για τον αυτισμό στην κοινωνία, το Ίδρυμα Orange έχει δημιουργήσει 'το ταξίδι της Μαρίας', ένα σύντομο φιλμ από τον καλλιτέχνη Miguel Gallardo, πατέρα ενός κοριτσιού με αυτισμό. Το ταξίδι της Μαρίας είναι ένα μικρό ταξίδι στο εσωτερικό κόσμο μίας εφήβου που έχει αυτισμό, ένα ταξίδι γεμάτο χρώμα, αγάπη, δημιουργικότητα και γνησιότητα, που αρχίζει με την κατανόηση από τη μεριά των γονέων της οι οποίοι βλέπουν την κόρη τους να συμπεριφέρεται με διαφορετικό τρόπο, πριν πάρει την επιβεβαίωση της διάγνωσης: Αυτισμός . Ελληνικοί υπότιτλοι Μαριλένα Μαδεμτζή.

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: http://www.fundacionorange.es

 

Ian

 

Μια ταινία μικρού μήκους που προκαλεί έντονα συναισθήματα. Ο Ίαν γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση. Όπως όλοι, έτσι και αυτός θέλει να έχει φίλους. Όπως όλοι, χρειάζεται να δουλέψει σκληρά για να το αποκτήσει. Οι διακρίσεις, ο εκφοβισμός και η αδιαφορία τον κρατούν μακριά από την αγαπημένη του παιδική χαρά. Όμως ο Ίαν δε θα τα παρατήσει εύκολα και θα πετύχει κάτι εκπληκτικό. Ο Ίαν δεν είναι μόνος. Στην Αργεντινή υπάρχουν πέντε εκατομμύρια άτομα με αναπηρία. Στον κόσμο, πάνω από ένα δισεκατομμύριο. Η ένταξη είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνία μας, μας κάνει πλουσιότερους, πιο διαφορετικούς και πιο δίκαιους. http://www.fundacionian.com.

 

 

 

Αυτοεκτίμηση σημαίνει ότι σέβομαι τον εαυτό μου, του δίνω προτεραιότητα και βάζω τα όρια μου. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η άσχημη εικόνα για τον εαυτό μας και τα συναισθήματα ανεπάρκειας είναι επώδυνα και μας προκαλούν απογοήτευση. Η στάση των γονέων παίζει σημαντικό ρόλο στην αυτοεκτίμηση μας, αφού οι γονείς είναι ο καθρέφτης μας και μέσα από αυτούς αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ποιοι είμαστε…  Για περισσότερα σχετικά βίντεο στο https://fb.me/mathimatazwis

 

 

Στέλιος - υπέρβαση (14+)

 

Η βραβευμένη στο Φεστιβάλ Δράμας 2008 ταινία για τον συνθέτη με μυϊκή δυστροφία ΣΤΕΛΙΟ ΠΙΣΗ. Σκηνοθεσία - Παραγωγή - Μοντάζ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ & ΠΑΜΠΟΣ ΚΟΥΖΑΛΗΣ, ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΟ. (+14)

 

 

 

Ο Στέλιος συστήνει τον εαυτό του με τα δικά του λόγια: "Ονομάζομαι Στέλιος Κυμπουρόπουλος, είμαι 28 χρονών και τυχαίνει να είμαι και ειδικευόμενος γιατρός. Πάνω απ'όλα όμως είμαι ένας καθημερινός άνθρωπος, μου αρέσει να γελάω, να κλαίω, να παίζω, να ερωτεύομαι, να μαθαίνω, να βαριέμαι. Eπίσης, είμαι ένας άνθρωπος που είχε την τυχή ή την ατυχία να γεννηθεί με μια βαριά γενετική εξελισσόμενη ασθένεια που ονομάζεται νωτιαία μυική ατροφία."

 

 

Τι Βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ («What’s eating Gilbert Grape») (13+)

 

Ο Gilbert Grape (Johnny Depp) ζει σε μια επαρχιακή πόλη της Αϊόβα και εργάζεται σε τοπικό μπακάλικο. Η μητέρα του μετά τον θάνατο του συζύγου της μη μπορώντας να παρηγορηθεί αλλιώς, εκτός από το να τρώει είναι πλέον υπέρβαρη και καθηλωμένη στον καναπέ. Ο Gilbert δεν έχει μόνο το πρόβλημα της φροντίδας της μητέρας του αλλά και την επίβλεψη των δύο αδελφών του καθώς και τη φροντίδα του πνευματικά καθυστερημένου αδερφού του Arnie (Leonardo DiCaprio). Όταν ο έρωτας του χτυπάει την πόρτα, αυτά τα προβλήματα μοιάζουν να είναι αξεπέραστα...