ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ! ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ! ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΛΑΝΩΝ ΝΑΞΟΥ. ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ


Ένα βίντεο που δημιουργήθηκε από τους μαθητές της Ε' και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού σχολείου Μελάνων Νάξου, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού, 6η Μαρτίου. ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ! Σπάσε τη σιωπή και δώσε "φωνή" στα παιδιά που δεν μιλάνε...

Δράση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Παραγωγή: Πέτρος Κονδύλης,  Σκηνοθεσία: Ασικίδου Μαρία Θεατρολόγος,  Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ξενάκη Αννέτα,  Διευθύντρια σχολικής μονάδας: Τσαλμπούρη Κυριακή

Οι γονείς των μαθητών που προβάλλονται έχουν συναινέσει ενυπόγραφα για τη δημοσίευση του βίντεο.

 

 

Το ίδρυμα Orange σε συνεργασία με τον Ισπανό καλλιτέχνη Miguel Gallardo παρουσιάζουν την Ακαδημία των Ειδικών, μια μικρού μήκους animation ταινία η οποία δείχνει με εναν απλό και ευχάριστο τρόπο τα ιδιαίτερα ταλέντα τα οποία πολλά παιδιά με αυτισμό έχουν και τα οποία δεν είναι πάντοτε κατανοητά σε όσους δεν τα γνωρίζουν. Αυτή η ταινία επιχειρεί να δώσει στο ευρύ κοινό μια καλύτερη ενημέρωση για τον αυτισμό στην κοινωνία. Ελληνικοί υπότιτλοι: Λίλα Κοσσυβάκη.

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: http://www.fundacionorange.es

 

Το ταξίδι της Μαρίας

 

Για να αναπτυχθεί μια καλύτερη γνώση για τον αυτισμό στην κοινωνία, το Ίδρυμα Orange έχει δημιουργήσει 'το ταξίδι της Μαρίας', ένα σύντομο φιλμ από τον καλλιτέχνη Miguel Gallardo, πατέρα ενός κοριτσιού με αυτισμό. Το ταξίδι της Μαρίας είναι ένα μικρό ταξίδι στο εσωτερικό κόσμο μίας εφήβου που έχει αυτισμό, ένα ταξίδι γεμάτο χρώμα, αγάπη, δημιουργικότητα και γνησιότητα, που αρχίζει με την κατανόηση από τη μεριά των γονέων της οι οποίοι βλέπουν την κόρη τους να συμπεριφέρεται με διαφορετικό τρόπο, πριν πάρει την επιβεβαίωση της διάγνωσης: Αυτισμός . Ελληνικοί υπότιτλοι Μαριλένα Μαδεμτζή.

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: http://www.fundacionorange.es

 

Ian

 

Μια ταινία μικρού μήκους που προκαλεί έντονα συναισθήματα. Ο Ίαν γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση. Όπως όλοι, έτσι και αυτός θέλει να έχει φίλους. Όπως όλοι, χρειάζεται να δουλέψει σκληρά για να το αποκτήσει. Οι διακρίσεις, ο εκφοβισμός και η αδιαφορία τον κρατούν μακριά από την αγαπημένη του παιδική χαρά. Όμως ο Ίαν δε θα τα παρατήσει εύκολα και θα πετύχει κάτι εκπληκτικό. Ο Ίαν δεν είναι μόνος. Στην Αργεντινή υπάρχουν πέντε εκατομμύρια άτομα με αναπηρία. Στον κόσμο, πάνω από ένα δισεκατομμύριο. Η ένταξη είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνία μας, μας κάνει πλουσιότερους, πιο διαφορετικούς και πιο δίκαιους. http://www.fundacionian.com.

 

 

 

Αυτοεκτίμηση σημαίνει ότι σέβομαι τον εαυτό μου, του δίνω προτεραιότητα και βάζω τα όρια μου. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η άσχημη εικόνα για τον εαυτό μας και τα συναισθήματα ανεπάρκειας είναι επώδυνα και μας προκαλούν απογοήτευση. Η στάση των γονέων παίζει σημαντικό ρόλο στην αυτοεκτίμηση μας, αφού οι γονείς είναι ο καθρέφτης μας και μέσα από αυτούς αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ποιοι είμαστε…  Για περισσότερα σχετικά βίντεο στο https://fb.me/mathimatazwis

 

 

Στέλιος - υπέρβαση (14+)

 

Η βραβευμένη στο Φεστιβάλ Δράμας 2008 ταινία για τον συνθέτη με μυϊκή δυστροφία ΣΤΕΛΙΟ ΠΙΣΗ. Σκηνοθεσία - Παραγωγή - Μοντάζ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ & ΠΑΜΠΟΣ ΚΟΥΖΑΛΗΣ, ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΟ. (+14)

 

 

 

Ο Στέλιος συστήνει τον εαυτό του με τα δικά του λόγια: "Ονομάζομαι Στέλιος Κυμπουρόπουλος, είμαι 28 χρονών και τυχαίνει να είμαι και ειδικευόμενος γιατρός. Πάνω απ'όλα όμως είμαι ένας καθημερινός άνθρωπος, μου αρέσει να γελάω, να κλαίω, να παίζω, να ερωτεύομαι, να μαθαίνω, να βαριέμαι. Eπίσης, είμαι ένας άνθρωπος που είχε την τυχή ή την ατυχία να γεννηθεί με μια βαριά γενετική εξελισσόμενη ασθένεια που ονομάζεται νωτιαία μυική ατροφία."