Ανακοινώσεις 2023-2024    -   παλιότερες ανακοινώσεις

 

Εγκύκλιος Παράλληλης Στήριξης - ΕΒΠ για σχολ. έτος 2024-2025

Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2024

Διευκρινιστικές οδηγίες του Ν. 3699/2008 σχετικά με την παράλληλη στήριξη συνεκπαίδευση

Διευκρινιστικές οδηγίες για τη σύνθεση και λειτουργία των Ε.Δ.Υ.

Διευκρινιστικές οδηγίες για την αξιολόγηση μαθητών Β΄ και Γ΄ Λυκείου-ΕΠΑΛ

Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες 2024

Έκδοση Πιστοποιητικού Διαπίστωσης Σοβαρών παθήσεων για τις Πανελλαδικές 2024-25»

Οδηγίες - κατευθύνσεις για τη λειτουργία των θεσμών ενταξιακής εκπαίδευσης

Διευκρινιστικές οδηγίες για τη διαδικασία διάγνωσης ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών

Εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ με επισημάνσεις για την έκδοση και ισχύ των αξιολογικών εκθέσεων - γνωματεύσεων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΔΑΣΥ ΝΑΞΟΥ ΣΤΗΝ ΙΟ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το ΚΕΔΑΣΥ Νάξου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, θα επισκεφτεί την επόμενη εβδομάδα την Ίο για άσκηση αξιολογικού έργου και ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών.
Συγκεκριμένα την Τρίτη θα μεταβεί  στην Ίο Διεπιστημονική Επιτροπή για αξιολόγηση 8 μαθητών δημοτικού μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι. Η επιτροπή θα αποτελείται από Κοινωνική Λειτουργό, Ψυχολόγο, δασκάλα Ειδικής Αγωγής και Λογοθεραπεύτρια.

Την Τετάρτη το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν δύο συνεχόμενες ανοιχτές ενημερωτικές συναντήσεις - συζητήσεις: 

Οι συναντήσεις αυτές θα διεξαχθούν στην αίθουσα "Παπαπέτρου".

Στις συναντήσεις θα συμμετέχει και ο Προϊστάμενος του ΚΕΔΑΣΥ Νάξου, ο οποίος θα μεταβεί στην Ίο την Τετάρτη το απόγευμα και θα παραμείνει μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι.

Την Πέμπτη στις  12.00 το μεσημέρι ο Προϊστάμενος του ΚΕΔΑΣΥ θα έχει συνάντηση συνεργασίας με τους Δ/ντές - Προϊσταμένους των σχολείων και τους εκπ/κούς Τμημάτων Ένταξης και παράλληλης στήριξης.

Οι αφίσες των ενημερωτικών συναντήσεων.

 

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΕΔΑΣΥ ΝΑΞΟΥ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ

 

Το πρόγραμμα των ενημερωτικών συναντήσεων 


Το ΚΕΔΑΣΥ Νάξου συναντά τους γονείς - κηδεμόνες των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου Νάξου, τους ενημερώνει και συζητά μαζί τους για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και τη διαχείριση των ορίων χρήσης του

Μετά από πρόσκληση - αίτημα του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου Νάξου, με χαρά μας θα συμμετέχουμε στην ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς - κηδεμόνες των μαθητών του Σχολείου για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και τη διαχείριση των ορίων χρήσης του.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί την προσεχή Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου.

Για το θέμα θα μιλήσουν οι: 

-         Κων/νος Κλουβάτος, Προϊστάμενος ΚΕΔΑΣΥ Νάξου

-         Πάολα Μπουσάι, Κοιν. Λειτουργός

-         Ευθυμία – Αναστασία  Ψεύτη - Ψυχολόγος


Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η αφίσα της δράσης

 

 

 

Το ΚΕΔΑΣΥ Νάξου συναντά τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της Πάρου τους ενημερώνει και συζητά μαζί τους

Στο πλαίσιο του έργου του ΚΕΔΑΣΥ Νάξου η διεπιστημονική επιτροπή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  έχει μεταβεί στην Πάρο για άσκηση αξιολογικού έργου. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν και ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς και εκπαιδευτικούς των μαθητών των  σχολείων της Πάρου και Αντιπάρου.

Η αφίσα και το πρόγραμμα των συναντήσεων

 

 

 

 

 

7/2/2024 και 8/2/2024: Διήμερη Δράση για τη Σχολική βία - εκφοβισμό στο Γυμνάσιο Βίβλου

Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου Βίβλου, το ΚΕΔΑΣΥ Νάξου πραγματοποιεί διήμερη δράση για τη σχολική βία και το σχολικό εκφοβισμό. Η δράση απευθύνεται στους μαθητές (ενημέρωση από τον αξιωματικό της αστυνομίας κο Ι. Κατσαρό και βιωματική δράση από την ψυχολόγο του ΚΕΔΑΣΥ Π. Βιτζηλαίου), στους γονείς και εκπαιδευτικούς (ενημέρωση - συζήτηση από τον Προϊστάμενο του ΚΕΔΑΣΥ και τον αξιωματικό της αστυνομίας).

Η αφίσα της δράσης

 

 

 

Εγκύκλιος ΥΠΑΙΘΑ: «Διαδικασία επαναφοίτησης μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2024- 2025»

 

 

 

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ (επανάληψη διαδικτυακής ενημερωτικής συνάντησης: Πέμπτη 14/12/2023)Σε συνέχεια της διαδικτυακής εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε για το εργαλείο "Κριτήριο γνωστικής επάρκειας" από την Ψυχολόγο του ΚΕΔΑΣΥ Νάξου Μαγδαληνή Μπαξεβάνη, κι επειδή δεν κατέστη εφικτή η συμμετοχή κάποιων ψυχολόγων,  θα επαναληφθεί η εκπαίδευση αυτή διαδικτυακά την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00. 
Ο σύνδεσμος της συνάντησης είναι: 
 https://minedu-primary2.webex.com/meet/klouvatos
Η πρόσκληση απευθύνεται μόνο σε όσους ψυχολόγους δε συμμετείχαν στην προηγούμενη συνάντηση.
Παρακαλούνται τα σχολεία να ενημερώσουν εγκαίρως τους ψυχολόγους τους και αντίστοιχα τα ΣΔΕΥ τους ψυχολόγους των ΕΔΥ και  να διευκολύνουν τη συμμετοχή τους στη διαδικτυακή συνάντηση.

 

 

Οδηγίες - κατευθύνσεις για τη λειτουργία των θεσμών ενταξιακής εκπαίδευσης (138415_2023 εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ) 

 

 

 

Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων   στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΔΥ ΝΑΞΟΥ, ΠΑΡΟΥ ΚΑΙ ΘΗΡΑΣ


Image by pch.vector on FreepikΤο ΚΕΔΑΣΥ Νάξου διοργανώνει δύο διαδικτυακές συναντήσεις με μέλη των ΕΔΥ της Νάξου, της Πάρου και της Θήρας ως εξής:


Οι συναντήσεις θα γίνουν με τηλεδιάσκεψη μέσω του συνδέσμου:  https://minedu-primary2.webex.com/meet/klouvatos

 

 

 

Πρόσκληση στα Νηπιαγωγεία για διεξαγωγή προγράμματος ψυχοσυναισθηματικής αγωγής

Οι ψυχολόγοι του ΚΕΔΑΣΥ ΝΑΞΟΥ Σταμούλη Χαρίκλεια και Ψεύτη Ευθυμία - Αναστασία διοργανώνουν ένα πρόγραμμα ψυχοσυναισθηματικής αγωγής για τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Το πρόγραμμα έχει σκοπό την ψυχοεκπαίδευση των παιδιών σχετικά με τα συναισθήματα, ώστε να μπορέσουν να τα αναγνωρίζουν, να τα εκφράζουν και να τα διαχειρίζονται. Ως κύρια εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν παραμύθια, ψυχοεκπαδευτικές δραστηριότητες, παιχνίδια ρόλων, ζωγραφική. 

Τ
ο πρόγραμμα θα έχει διάρκεια τεσσάρων συναντήσεων οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και ώρα 09:00-10:30 ως εξής:
Η δράση θα ξεκινήσει αρχικά με ένα νηπιαγωγείο, κατά σειρά εκδήλωσης ενδιαφέροντος, και μόλις ολοκληρωθούν οι τέσσερις προγραμματισμένες  συναντήσεις σε αυτό, θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα νηπιαγωγεία. Η 1η συνάντηση για το πρώτο νηπιαγωγείο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22/11/2023.
Τα ενδιαφερόμενα Νηπιαγωγεία καλούνται να ενημερώσουν όλους τους γονείς για το πρόγραμμα και να ζητήσουν εγκριτικά σημειώματα, εφόσον το κρίνουν απαραίτητο. Επίσης να αποστείλουν στο ΚΕΔΑΣΥ θετική απόφαση (Πρακτικό) του Συλλόγου Διδασκόντων.
Επισήμανση: Η πρόσκληση απευθύνεται αρχικά μόνο στα Νηπιαγωγεία της Χώρας Νάξου που δεν έχουν ΕΔΥ, λόγω έλλειψης μέσου μετακίνησης των ψυχολόγων.

 

 

Πρόσκληση στα Νηπιαγωγεία για υποβολή αιτήματος για επιτόπια παρατήρηση - διερεύνηση δυσκολιών / αναγκών

Στο πλαίσιο της αξιολόγησης των νηπίων - προνηπίων από το ΚΕΔΑΣΥ, ενημερώνουμε τα Νηπιαγωγεία της Νάξου για τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί επιτόπια παρατήρηση - διερεύνηση δυσκολιών / αναγκών μαθητών τους από μέλη της αντίστοιχης Διεπιστημονικής Ομάδας του ΚΕΔΑΣΥ (Νηπιαγωγό ΕΑΕ και Ψυχολόγο), αν υφίσταται τέτοια ανάγκη. 
Τα αιτήματα θα υποβάλλονται μέσω της παρακάτω ψηφιακής φόρμας, μετά από σχετική Πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων. 


 

 

 

Πολύ σύντομος χαιρετισμός - έναρξη συνεργασίας ΚΕΔΑΣΥ - Σχολείων

Αγαπητές-οί συνάδελφοι-ισσες, καλή σχολική χρονιά!

Όπως γνωρίζετε "σκοπός των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. είναι η υποστήριξη των μαθητών, των σχολικών μονάδων και των Ε.Κ. της περιοχής αρμοδιότητάς τους για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και την προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου". Στο πλαίσιο αυτό το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. συνεργάζεται με τα σχολεία της περιοχής αρμοδιότητάς του για συμβουλευτική υποστήριξη εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών, διεξαγωγή ενημερωτικών ημερίδων και άλλων δράσεων (Ν. 4823/2021, άρθρο 11). Στο πλαίσιο αυτών των αρμοδιοτήτων τα σχολεία δύνανται να καλούν το ΚΕΔΑΣΥ για ενημέρωση σε θέματα των αρμοδιοτήτων του.
΄
Το προσωπικό μας θα είναι στη διάθεσή σας, όποτε το χρειαστείτε, για αρωγή στο έργο σας.

Καλή αρχή και καλή δύναμη!

Ο Προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου  

 

επιστροφή     παλιότερες ανακοινώσεις