Ανακοινώσεις 2022-2023    -   παλιότερες ανακοινώσεις

 

Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, έτους 2023

Εγκύκλιος Παράλληλης Στήριξης - ΕΒΠ - Σχολ. Νοσηλευτή για σχολ. έτος 2023-2024

Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 Διευκρινιστικές οδηγίες για εξέταση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στις Πανελλαδικές Διευκρινιστικές οδηγίες για τη σύνθεση και λειτουργία των Ε.Δ.Υ.

Διευκρινιστικές οδηγίες για την αξιολόγηση μαθητών που φοιτούν στις Β ́ και Γ ́ τάξεις Λυκείου -ΕΠΑΛ

Τροποποίηση ΚΥΑ για διαπίστωση σοβαρών παθήσεων υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Διευκρινιστικές οδηγίες για τη διαδικασία διάγνωσης ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών - Αντικατάσταση του άρθρου 5 του ν. 3699/2008 Έναρξη λογοθεραπευτικού προγράμματος από το ΚΕΔΑΣΥ Νάξου Εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ με επισημάνσεις για την έκδοση και ισχύ των αξιολογικών εκθέσεων - γνωματεύσεων

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Τα ΚΕΔΑΣΥ παραμένουν κλειστά από 11 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας τους. ΓΙα ερωτήματα μπορείτε να απευθύνετε μήνυμα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο: kesynaxou@sch.gr.


 Διακήρυξη μίσθωσης ακινήτου για στέγαση του ΚΕΔΑΣΥ Νάξου


Εγκύκλιος Παράλληλης Στήριξης - ΕΒΠ - Σχολ. Νοσηλευτή για σχολ. έτος 2023-2024

Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, έτους 2023
Η Κάρτα είναι από: https://guardachefoto2.wordpress.com/2014/04/07/42-παλιεσ-vintage-ελληνικεσ-πασχαλιατικεσ-κα
«Διευκρινιστικές οδηγίες ως προς τη παρ. 2 του άρθρου 54 του ν. 4823/2021 (ΦΕΚ 136/τΑ ́/3-8-2021«Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» ως προς τη διαδικασία διάγνωσης ειδικών εκπαιδευτικών αναγκώνΔιευκρινιστικές οδηγίες ως προς το Κεφάλαιο Γ΄ της με αρ. Πρωτ. Φ.251/ 2843 /Α5/12-1-2023 εγκυκλίου της Δ/νσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων με θέμα: «Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση
Διευκρινιστικές οδηγίες ως προς το Κεφάλαιο Γ΄ της με αρ. Πρωτ. Φ.251/ 2843 /Α5/12-1-2023 εγκυκλίου της Δ/νσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων με θέμα: «Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2023, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»


2843_2023 Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2023, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση


 

 

 

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΔΑΣΥ ΝΑΞΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ στις 12/12/2022 (ΑΦΙΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΔΑΣΥ ΝΑΞΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ στις 14/12/2022 (ΑΦΙΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Ω

 

 

Η πρόταση του ΚΕΔΑΣΥ για ίδρυση και λειτουργία Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στην Πάρο - Η έγκριση της δαπάνης από τον Δήμο Πάρου

Μετά την πρόταση του ΚΕΔΑΣΥ Νάξου για ίδρυση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στην Πάρο για την κάλυψη των αναγκών των μαθήτών με σχετική αξιολογική έκθεση του ΚΕΔΑΣΥ, ο Δήμος Πάρου ενέκρινε την ανάληψη της δαπάνης για τη λειτουργία του σχολείου. Πλέον αναμένεται η Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Ελπίζουμε το σχολείο να είναι έτοιμο για λειτουργία από το σχολικό έτος 2023-2024.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα: https://www.naxospress.gr/arthro/paideia/kyklades-paros-egkrisi-gia-ti-leitoyrgia-eidikoy-dimotikoy-sholeioy

 

 

Τροποποίηση ΚΥΑ για διαπίστωση σοβαρών παθήσεων υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

 

Έναρξη προγράμματος λογοθεραπευτικής υποστήριξης μαθητών/τριών από το ΚΕΔΑΣΥ Νάξου - Πρόσκληση προς τους γονείς/κηδεμόνες

 

Διευκρινιστικές οδηγίες του ν. 4823/2021 (ΦΕΚ 136/τΑ ́/3-8-2021) σχετικά με την αξιολόγηση μαθητών που φοιτούν στις Β ́ και Γ ́ τάξεις Λυκείου όλων των τύπων

 

Προγραμματισμός επισκέψεων Νηπιαγωγών ΕΑΕ ΚΕΔΑΣΥ Νάξου σε Νηπιαγωγεία - Υποβολή αιτημάτων

 

Gary Cook, USAID, Public domain, via Wikimedia Commons

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ΚΕΔΑΣΥ Νάξου, οι Νηπιαγωγοί ΕΑΕ της υπηρεσίας μας θα είναι διαθέσιμες για επισκέψεις - επιτόπια παρατήρηση στην τάξη, προκειμένου σε συνεργασία με τους/τις Νηπιαγωγούς να εντοπιστούν όσο γίνεται νωρίτερα ενδεχόμενες ανάγκες για αξιολόγηση - υποστήριξη μαθητών και υποστήριξη γονέων και εκπαιδευτικών. Η επίσκεψη των μελών του ΚΕΔΑΣΥ μπορεί να περιλαμβάνει και συνεργασία με συγκεκριμένους γονείς, αν κριθεί αναγκαίο από το σχολείο. 

Προκειμένου να γίνει προγραμματισμός αυτών των δράσεων, καλείστε να εκδηλώσετε το σχετικό ενδιαφέρον του Συλλόγου Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου σας μέχρι τις 7/10/2022 στη σύντομη δικτυακή φόρμα https://forms.gle/xQotFa9DnQxukW5A8.

Τα αιτήματα θα αποτυπώνονται πρώτα σε πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων, στο οποίο θα περιγράφεται συνοπτικά η ανάγκη επίσκεψης των μελών του ΚΕΔΑΣΥ στο σχολείο. Το πρακτικό δε χρειάζεται να μας αποσταλεί. Καταχωρείται μόνο ο αριθμός/ημερομηνία του πρακτικού στην παραπάνω φόρμα και η περιγραφή της ανάγκης - αιτήματος. 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο υποβολής των αιτημάτων. 

Τα αιτήματα Νηπιαγωγείων άλλων νησιών θα εξεταστούν στο πλαίσιο ενδεχόμενης επίσκεψης κλιμακίου του ΚΕΔΑΣΥ στο νησί. Τέτοιες υπηρεσιακές μετακιινήσεις προσωπικού θα μπορούν να γίνουν μόνο εφόσον συγκεντρώνεται ικανός αριθμός αιτημάτων από ένα νησί για διερεύνηση αναγκών, ενημερωτικές συναντήσεις με εκπαιδευτικούς και γονείς κ.ο.κ..

Τέλος, σχεδιάζονται ευρύτερες ενημερωτικές συναντήσεις του ΚΕΔΑΣΥ με τους γονείς-κηδεμόνες των προνηπίων-νηπίων  και τους/τις Νηπιαγωγούς της Νάξου, ενώ εξετάζονται και αντίστοιχες εξ' αποστάσεως συναντήσεις για τα υπόλοιπα νησιά.

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ) ΤΟΥ ΚΕΔΑΣΥ ΝΑΞΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, το ΚΕΔΑΣΥ Νάξου προγραμματίζει τακτική συνάντηση συνεργασίας με τα μέλη των Ε.Δ.Υ. της Πάρου. Η πρόσκληση απευθύνεται:
     (α) στους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς των Ε.Δ.Υ. και
     (β) στους εκπ/κούς ειδικής αγωγής - μέλη των Ε.Δ.Υ. και

(γ) στους Δ/ντές – Προϊσταμένους των αντίστοιχων σχολείων, εφόσον τους το επιτρέψουν τα διοικητικά τους καθήκοντα.


Θέματα συνεργασίας:
• Καθορισμός πλαισίου συνεργασίας ΕΔΥ – ΚΕΔΑΣΥ
• Αποσαφηνίσεις νομοθετικών διατάξεων – Κανονισμού λειτουργίας
• Έντυπα και διαδικασίες

Η συνάντηση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη μέσω του συνδέσμου https://minedu-primary2.webex.com/meet/klouvatos

Χρόνος συνάντησης:  Παρασκευή 9/9/2022, ώρα 10.00.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΔΑΣΥ ΝΑΞΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΔΥ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, το ΚΕΔΑΣΥ Νάξου προγραμματίζει τακτική συνάντηση συνεργασίας με τα μέλη των Ε.Δ.Υ. της Νάξου. Η πρόσκληση απευθύνεται:
     (α) στους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς των Ε.Δ.Υ. και
     (β) στους εκπ/κούς ειδικής αγωγής - μέλη των Ε.Δ.Υ. και

(γ) στους Δ/ντές – Προϊσταμένους των αντίστοιχων σχολείων, εφόσον τους το επιτρέψουν τα διοικητικά τους καθήκοντα.


Θέματα συνεργασίας:
• Καθορισμός πλαισίου συνεργασίας ΕΔΥ – ΚΕΔΑΣΥ
• Αποσαφηνίσεις νομοθετικών διατάξεων – Κανονισμού λειτουργίας
• Έντυπα και διαδικασίες

Η συνάντηση θα γίνει διά ζώσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου.

Χρόνος συνάντησης:  Παρασκευή 9/9/2022, ώρα 12.00.

 

H Εγκύκλιος για Παράλληλη Στήριξη-ΕΒΠ-Σχολικό Νοσηλευτή για σχολ. έτος 2022-2023

 

 

Ενέργειες προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου των Γυμνασίων Ε.Α.Ε., Λυκείων Ε.Α.Ε., Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ) και των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.), για το σχολικό έτος 2022-2023»

Πολύ σύντομος χαιρετισμός - έναρξη συνεργασίας

Αγαπητές-οί συνάδελφοι-ισσες, καλή σχολική χρονιά!

Όπως γνωρίζετε "σκοπός των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. είναι η υποστήριξη των μαθητών, των σχολικών μονάδων και των Ε.Κ. της περιοχής αρμοδιότητάς τους για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και την προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου". Στο πλαίσιο αυτό το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. συνεργάζεται με τα σχολεία της περιοχής αρμοδιότητάς του για συμβουλευτική υποστήριξη εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών, διεξαγωγή ενημερωτικών ημερίδων και άλλων δράσεων (Ν. 4823/2021, άρθρο 11).
΄
Το προσωπικό μας θα είναι στη διάθεσή σας, όποτε το χρειαστείτε, για αρωγή στο έργο σας.

Καλή αρχή και καλή δύναμη!

Ο Προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου  

 

επιστροφή     παλιότερες ανακοινώσεις